“Elke, goed nieuws op vrijdag! Je mag een weekendje naar Oostende!”, zeiden de mannen van Ambassy.

Allemaal goed en wel dacht ik, maar Oostende is wel de k*tstad die met mijn bff ging lopen. Hoe kan iemand nu Gent, dé stad der steden, met cultuur, gezelligheid, schone mensen en vooral MIJ omruilen voor Oostende? Onbegrijpelijk, dacht ik.

Enfin, toen ik dus werd uitgenodigd om heel het weekend, dat zijn dus 2 volle dagen, 1 nacht, veel te veel uren en jezus mina ik mag de minuten niet tellen… Heb ik even getwijfeld. Oostende? FO-REAL? (ik praat niet echt zo)

Maar mannekes lief, wat een toffe stad! Nee, echt. Aangenaam, nee, ontzettend zot écht ààngenaam verrast was ik, én mijn lief, én mijn #minime.

Processed with VSCO with hb1 preset

Om te beginnen sliepen we in hotel Bero. Wijs jong. En schoon. Ok ok, ik was geen fan van de blauwe verlichting aan het bed, maar ne mens kan die ook gewoon afzetten. Fantastisch uitgebreid ontbijt tot 11h, ontvangst met een flesje cava en ze gaan zelfs -zoals bij de échte- uw auto parkeren. Oh en hét meest belangrijke… Koffie op de kamer!!

Vervolgens gingen we met #minime naar Dinos Alive, deden we een boottocht met Franlis op zee, gingen we #minime afzetten bij mijn schoonouders met de go kart (goe zot, ik weet het) en dan…

gin_tonic_histoires_d_o_brasserie_au_bord_de_mer_ostende

Gingen we eten (en vooral drinken) bij Histoires d’O. Aanrader! Keuze uit wel 1000 gin tonics, fantastische tapas en -what else- overheerlijke verse garnaalkroketten. Een fijne avond met de andere 10 Gentenaren die voor de gelegenheid waren afgezakt naar Oostende.

Mijn kroketten waren nog niet goed verteerd of ik zat al in een zaal van Theater Aan Zee naar een prachtige voorstelling te kijken. Om daarna op Polé Polé Beach met ons kont te gaan zwieren op deuntjes van onze vriend DJ Duuub. Om daarna te proberen om érgens nog een deuntje van hetzelfde niveau op te pikken maar helaas. Ons bed riep.

Om de kater wat uit te waaien gingen we de volgende ochtend shoppen en lunchen. En daar, daar heeft Oostende mij overtuigd. Als je éven de zijstraatjes doorwandelt kom je fàntastische winkels tegen. En uw persoonlijk faillissement, dat ook. Bij Lily bijvoorbeeld. Of ferm. Of Lolotte!

En dan onze lunch, wow.

websize_8jiwqz1vvfhyrpbkm0ujBij Galerie BeauSite. Ik at er een salade garnaal. Saai, denkt ge. Maar EINDELIJK een zaak die meer dan 5 vers gepelde garnalen op uw bord legt. Het beste van al? Je zit gewoon IN de gastvrouw haar huis. Ik bedoel Living. Open keuken. Eetkamer. Zonder dat je het door hebt. Omringd door kunst, vintage design en bekende vlamingen. Die ook. Fantastische plek, heerlijk eten, kunst, cultuur én zicht op zee. Wat heeft een mens meer nodig?

Eindigen deden we met het zandsculpturen festival en ijsjes bij Maxzim, zo hoort dat naar ’t schijnt. Zijn ijs is gelukkig beter dan zijn website.

Ontzéttend, ontzéttend bedankt Visit Oostende. Jullie hebben mij, en hopelijk de rest van Gent, overtuigd. Oostende is inderdaad wa de max.

e

4 replies on “#oostendeiswademax

  1. Zo blij dat iemand overtuigd is van ‘mijn’ stad en dan ook nog ‘mijn’ adresjes opnoemt. Uiteraard heb je er de vaste waarden en grote merken zoals in andere steden (voor elk wat wils)…maar het loont inderdaad de moeite om eens van de geijkte paden en straten af te stappen. Mooi geschreven ! Volgende keer The Crystal Ship doen.

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s