De makro der mannen…

Je hebt ze in alle vormen, kleuren en geuren… Groot, klein, slank, volslank, schattig of stoer. De markt is oneindig, en zeker in Gent! Noem Gent dus maar gerust de makro der mannen.

Zo ging ik onlangs met mijn twee wijven op stap! Zeg maar op tocht…
de graslei, baudelopark, vlasmarkt, en de hele buurt rond de Vooruit moest er aan geloven. Na enkele drankjes en de bijhorende streepjes (waarover later zeker meer), was’t van dat! Sieke had ‘touche’! Ik noem hem graag Mr. Bweik. Zo’n afgelekte kerel in kostuumbroek, zonnebank bruin, haartjes in de gel, liters eau de toilette en oja, je ziet het al van ver… borsthaar!

Ik zeg… bweik.

Enkele drankjes, streepjes en genegeerde blikken later, verplaatst Mr. Bweik zijn euhm. net niet goddelijke lijf richting zot wijf II, aka sieke. Nu moet je weten dat het héél laat op de avond was, we languit in van die fancy zeteltjes lagen, er geen kat meer te zien was en het volume van de muziek belachelijk laag stond. Moet je ook weten, dat ik spontane lachbuien krijg bij cliché openingszinnen à la ‘hey, ken ik jou van ergens?’, ‘hey, iets drinken van me?’ of ‘hey, wat doe jij nog vanavond?’… Mr. Bweik koos voor het laatste en stapte vol zelfvertrouwen op sieke af, waarop ik mijn spontane lachbui kreeg en sieke mijn richting uitwees en ‘bij haar in bed slapen’ zei. Mr. Bweik droop af en krijgt toch wel een bijzonder plaatsje in de gang stoer van de makro.

Nu goed, de hele situatie deed me niet alleen aan de makro en z’n gangen denken maar aan een mensje… en neen niet een mensje à la Mr. Bweik want anders zou ik hem gewoon ‘kerel’ of ‘gast’ noemen in plaats van ‘mensje’…
Je vindt hem trouwens in de gang schattig… Nu spreek ik soms eens met dat mensje af… goed, ik spreek wel vaker met mensjes af, maar bij dit mensje vergeet ik nadien telkens weer hoe ie eruit ziet. Ook rij ik tegenwoordig meer mijn oprit voorbij dan op en heb ik op een miraculeuze wijze geen overdreven last meer van een ochtendhumeur.

Ik denk dat ik maar even in die gang schattig blijf hangen…
’t is gezellig daar.

elk.

Een reactie op “ik zeg… mannen!

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s