the breakup rules.

Mijn wijven en ik, zijn alle drie nog geen half jaar single. Vele uren werden dus gevuld met wijverij. Mentalk. Extalk. Lovertalk. Sextalk.

Je zou veronderstellen dat we na een half jaar vol feestjes en nieuwe vrienden er wel stilletjes aan over zijn, over die foorapen, dweilen, randdebielen en idioten. Maar hoe hard we ook doorzetten, stoerdoenerij verkopen en scheldwoorden uitvinden, soms, héél soms, stap je je huis binnen, en hoopte je op een welkomthuiszoen.

Zo vond ik onlangs dit terug… een onbegrijpelijk mooie foto, getrokken op vakantie, twee weken voor de breakup.

Het deed me nadenken… Bestaat er een stappenplan? Bestaan er breakup rules?
Oja. En ik ben experte.

Regel 1. -delete-
Alles. JA. ALLES. Alles wat je aan hem doet denken, elke herinnering, zijn email, zijn nummer, zijn facebook en twitter en zéker alle foto’s. In het bijzonder die, waar hij er leuk uitziet, en jij gelukkig. Enkel de kadootjes. Stop ze in een doos, leg de doos op de kast, stap weg van de kast. Done.

Regel 2. -lieg-
Hoopte je hem te zien op dat leuke feestje? Word je wakker ’s nachts hopend op dat smsje? Sluit je jezelf uren op in de berging? Lieg erover. Niemand hoeft dit te weten.

Regel 3. -flirt-
Ookal heb je geen zin. Flirten zal je redden. Het is leuk, goed voor je zelfvertrouwen en het is beter dan een avondje tv met een glas goedkope wijn en mister marlboro light.

Regel 4. -maak jezelf niks wijs-
Het lot? Dat bestaat niet. Het brengt jullie niet terug bij elkaar, en het is niet omdat ie een smsje stuurt om zijn laatste spullen te komen halen dat hij je nog eens wil zien. Neen, hij komt gewoon zijn laatste spullen halen.

Regel 5. -dress up!-
Zie er altijd, maar dan ook altijd, zelfs ’s morgens als je naar de bakker gaat, fab fab fab uit! Want die éne keer, dat je het niet doet. Kom je hem zeker tegen. En dan zal hij je altijd herinneren als ‘die ex, die er niet meer uitziet sinds ik haar verliet’.

And last but not least… Regel 6. -vrienden-
Leer nieuwe mensen kennen, maak vrienden, doe leuke dingen. Want zonder hen, overleef je het niet.

Zo… simpel… niet?

elk.

2 reacties op “ik zeg… rules!

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s