the ink story..

Diegene die me iets of wat volgen op de sociale netwerken, hebben het wel geweten. elk aka issuus aka mezelve kreeg gisteren wat inkt op de voet.

Zaterdagochtend…
Ik deed geen oog dicht… Om 12 uur verwacht de tattoomadam me. Zoals altijd vertrek ik mooi op tijd met zwetende handjes, tekening van de vogels, twee pakken sigaretten, een kauwgom of 30 en een volle tank richting Brussel Zuid. Ik rij net Brussel binnen… Telefoon… Op mijn schermpje verschijnt tattoomadam. ‘T is nie waar eh… “hi elke, kan je nog een uurtje wachten? om 13 uur dan!” Godmiljaar, hier sta ik. In hartje Brussel. Ik ken hier begod m’n weg niet. Gelukkig weet ik wel meneer Zebra zijn. Goed, een koffie dan maar bij meneer Zebra, wat eigenlijk geen zebra is maar een bruin paard met een zebrajasje aan, maar soit, daarover later misschien wel meer.

Hier zit ik dus, met een Latte Maxi en mijn schetsboekje bij meneer Zebra. Nog een goeie driekwartier te gaan maar al redelijk gekalmeerd door het über schattig ventje naast me, in spidermanpak met vergrootglas enal. Mijn prins op het witte paard is al even geïntrigeerd door meneer Zebra als ik. Ik voel een klik…

Enfin, terug naar de zenuwen en de vragen… Doet het pijn? Vaneigens doet het pijn! Maar hoeveel juist? Hoelang gaat dat daar duren? Hoe ziet tattoomadam eruit? Ze heeft een lieve zachte stem. En ze is sympathiek, dat hoor je al. Maar naar ’t schijnt is ze wat gek. Maar wie niet? Gekke mensen zijn de max. En creatief. En interessant. Ik wil ook gek zijn!

Goed, daar ga ik. Richting ‘boucherie moderne’. Een al even gekke naam. De koffiepauze deed me wel deugd zo in de massa van het station Brussel Zuid. Zo’n hoop volk kalmeert me altijd. Ik vind dat interessant, de drukte, de chaos. Niks liever dan op een stoeltje middenin gaan zitten. En kijken…

Ik ben er! Fok. Zenuwen. Tattoomadam is een schoon kind. Maar dat was te verwachten aangezien de tip van een vriend komt die van schone kinders houdt. Heel rustig begint ze eraan. Pijnlijk. Meer woorden zijn overbodig. Gelukkig werd ik afgeleid met banale vragen over m&m’s in London.

Een klein uurtje later…

Het staat erop! En man! Wat mooi. Precies zoals ik het wou. Tattoomadam is een wondertje. Dat is zeker. Lang geleden dat ik nog telkens ik naar iets keek glunder, en straal van contentement.

elk.

5 reacties op “ik zeg… ink!

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s