familietijd!

Wij zijn zo een gezellig hoopje mensen samen, wij met het gezin De Vilder. Wij zijn zo een gezin dat énorm, maar echt énorm veel lawaai maakt. Stilte dat kennen we niet. We hebben steeds zodanig veel te vertellen, zijn allemaal even enthousiaste vertellers, hebben allemaal een té felle verbeelding en daar bovenop nog eens allemaal dezelfde droge humor. Geroep, geschater, geklets, geroddel, en dat allemaal door elkaar met spelende kinderen op de achtergrond of #minime die een potje piano gaat spelen. Je komt er gegarandeerd met hoofdpijn buiten maar man, wat vind ik dat gezellig!

Voor een vreemde moet dat dus niet altijd even simpel zijn, om in die bende gesmeten te worden. Ik zeg gesmeten, want vanavond was dat zo. Letterlijk.

De sfeer zat er meteen in. Mijn tante, ons Peggy, kwam binnen en viel meteen met de deur in huis. ‘Er zit geen baby meer in mijn buik, en ik ga scheiden van die klootzak’, waarop mijn zus roept ‘ik heb een nieuw lief!’, waarop mijn broer roept ‘ne voetballer!’, waarop mijn pa roept ‘giene gantoise verdomme! bruhhe miljaar!, waarop ik roep ‘wa tante?’, waarop #minime roept ‘ik wil kleuren!’, waarop mijn stiefmoe roept ‘en hij noemt Stefano!’ waarop mijn broer roept ‘noemt hem tsjoep tsjoep’, waarop mijn zus roept ‘trek het u niet aan tante!’… enfin. Kabaal. Situatie genoeg geschetst dus.

Enfin, nadat de buikjes heerlijk gevuld zijn met mijn zelf gemaakte en overheerlijke lasagne, begint de koffieklets pas écht. In al het kabaal gaat plots de bel. 3 seconde stilte… ‘Den tsjoep is daar’ keelt mijn broer en mijn zus spurt zo snel of kijken naar haar kamer om haar weet ik veel wat goed te gaan leggen. De jongeman kon lekker gezellig in de kou buiten aan de voordeur blijven staan. Dat kan toch niet? Ik moet de jongeman redden! Ik spurt dus naar de voordeur, snok de deur open, zeg ‘hallo, tsjoep’ en sleur hem de living binnen. Heel het kabaal gaat ondertussen lekker verder, mijn broer schatert het uit en mijn vader begint dan maar een beleefd praatje met de jongeman met de intussen roodgloeiende kaken.

Zo word je dus bij ons ontvangen, geen standaard ‘wie ben jij, wat doe jij, wat heb je gedaan gedoe’, je hoort bij ons, of je doet het niet. Dus lieve tsjoep tsjoep, welkom! Neem wat valium mee de volgende keer, dan komt het wel goed!

elk.

2 reacties op “ik zeg… tsjoep! tsjoep!

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s