de ergste blogpost ooit in het korte bestaan van bloggenzegik.

Feiten, cijfers, beelden, foto’s, artikels en reportages dat kregen we al genoeg. Ik doe dus mijn verhaal, voor wie het lezen wil.

18h00
Potje koken, dik tegen mijn goesting aangezien ik al van 5h30 wakker ben en pas om 2h slaap kon vatten. Soit, ik laat mijn kont neerploffen in de zetel, als mijn MacBook bruist van de Tweetdeck geluidjes. ‘Wat is me dat allemaal’, dacht ik, terwijl ik mijn kont verplaats naar mijn bureau. Wat een chaos! Ik denk dat ik nog nooit zoveel informatie op me af zag komen op één minuut tijd. Ik volg even mijn feed alvorens een reactie te plaatsen en besef plots dat ik één persoon mis in mijn twitterfeed. Eén van mijn beste vrienden aka @dokus die op #pp11 aanwezig is, tweet niks. Niet van zijn gewoonte. Ik tweet meteen dit…

Een dikke spellingsfout maar het kon me niet schelen. Ik zie mijn twitterfeed meer en meer volstromen met bevriende tweeps van @dokus met de vraag of ie ok is. Niemand krijgt een teken van leven.

Ondertussen begint zoals bij elke ramp kritiek en commentaar de bovenhand te nemen. En toegegeven, op een bepaald moment stoorde ik me ook aan StuBru die de hele tijd depressieve deuntjes bleef draaien. Enkele minuten later zag ik beelden van gewonden die verzorgd werden in de StuBru studio, en besefte ik meteen hoe misplaatst mijn tweet naar hen was. Tenslotte bevonden zij zich ook, zoals 60.000 anderen, in de hel en geen enkel, maar dan ook geen enkel deuntje was op dat moment gepast. Mijn excuses dus voor mijn 10 minuten durende oplaaiing van gevoelens en gebrek aan informatie.

Ondertussen zijn we enkele uren verder en nog steeds geen teken van @dokus. Tussen alle commentaar en kritiek op organisatie en mediakanalen tweet ik dit…

Maar nog steeds komt geen reactie. Iedereen begint zich duidelijk ernstige zorgen te maken. @dokus zijn vriendin is hier ondertussen ook toegekomen, in paniek uiteraard, en zit naarstig naast mij de twitterfeed te doorzoeken op zoek naar zijn avatar. Niks.

21h30
Er zat niks anders op dan zijn ouders te bellen, raar, maar het kon me niet schelen. Eerste opluchting, zij hadden net het nieuws gehad dat ie ok was, maar ik kon zien aan zijn vriendin haar mooi gezichtje dat ze zijn stem wou horen, en zélf een berichtje of telefoontje wou krijgen maar het liefste van al hem wou zien, een knuffel, een kus.

Niet veel later beseffen we dat elke hulp daar welkom is, en besloten we als een gek naar Kiewit te vertrekken. Takken van bomen versperde de weg eens aangekomen te Hasselt, een waar slagveld waar geen woorden voor zijn. Heel stil en aangedaan van welke beelden we te zien krijgen proberen we zo dicht mogelijk bij een herkenningspunt te geraken. Parking 3 werd het. Tientallen loeiende ambulances, de mug, kinderen van 15, 16 jaar zonder schoeisel doorweekt van de regen helemaal alleen op een véél te gevaarlijke weg, op weg naar… wisten ze het zelf wel?!

00h00
Hij is terecht! @dokus himself, in een fluogeel belachelijk (sorry Piet) regenfrakske staat van ver te zwaaien. Opluchting. He’s fine.

Wat me ongelooflijk hard raakte is zoals iemand zei op twitter “de jongeren van nu hebben een hart“. Correct. Wat ik zag op twitter raakt me diep. Iedereen wou niet alleen helpen, maar deed het ook. Elk op hun manier, elk met hun eigen resultaat. Ik ben trots op mijn followers, één voor één deden ze wat kon en dat groepsgevoel was nooit gezien.

Jammer genoeg zien we ook artikels verschijnen met belachelijke uitspraken, die het vernoemen niet eens waard zijn. Riooljournalistiek zowel vanuit binnen- als buitenland. En meer woorden ga ik aan hun niet vuilmaken.

Aan de organisatie en hulpverleners daarentegen niks dan lof. Jullie deden wat kon, en laat dit alsjeblieft niet het einde van #pp zijn.

Mijn gedachten naar de slachtoffers en hun familie,
die geen goed nieuws kregen deze nacht.
Die hun geliefden geen knuffel kunnen geven,
die vandaag geen dank sms’jes kregen.

Sterkte,
elk.

2 reacties op “ik zeg… #pp11

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s