ja. kei. hard. fucked.

Ik was onlangs op de koffie bij een vriend van me. Zit die lekker in de puree man.

Elk‘ zei hij, ‘Ik zit met iets, je moet me helpen‘. Als één van de beste vriendinnen ooit zijnde, was ik één en al oor. Echt vies zo één en al oor zijn, oren zijn niet zo mooi vind ik persoonlijk, heb je daar ooit al bij stil gestaan hoe lelijk oren eigenlijk zijn? Maar soit, ik zat daar dus in een poging een mooi oor te wezen toen het straffe verhaal mijn richting uitkwam.

De situatie;
De vriend leert een meisje kennen, een mooi meisje, een leuk meisje, een meisje net als hij zelf. Een blik, een klik, een subtiele aanraking en het was van dat… een flirt. Leuk dacht ie. Zo’n flirt. Na weken geflirt, lees hevig geflirt, hard geflirt, geil geflirt (en ik zag de foto’s, zeg maar gerust een stevige portie übergeilheid geflirt). Nu goed, daar zat ie dan, flink gek te wezen van dat meisje. Maar dan kwam het… de harde waarheid… het meisje heeft een lief, al héél lang, ze wonen samen, ze leven en beleven samen…

Wat nu?‘ vroeg de vriend me. Wat een vraag… Wat nu? ‘JA!? In godsnaam elk, WAT NU?!‘ Ik kon niks beters bedenken dan… ‘Eeeuuhhhmm, tja‘. ‘Het is zo leuk, verslavend en spannend want het mag niet‘, zei hij met een glimlach. Een glimlach die ik al een héle tijd niet meer zag.

Het deed me pijn hem de harde waarheid te moeten zeggen… Dat er nooit iets van zal komen. Dat ie nooit dat meisje bij hem hebben zal en dat alles maar een flirt zal blijven. Maar de glimlach die hij had, tijdens het hele verhaal, deed me zwijgen.

Het enige wat ik zei was, ‘geniet maatje, geniet er gewoon maar even van , maar wat er ook gebeurt, don’t you fall in love‘.

elk.

2 reacties op “ik zeg… fucked!

 1. Pro.
  Er zwemmen nog genoeg andere vissen in de zee.

  Contra.
  De verboden vrucht, het groenere gras, etc. Da’s een gekend verhaal. Om heel eerlijk te zijn: toen ik m’n huidige vriendin leerde kennen had ze ook een lief waarmee ze samen woonde. Van mezelf had ik nooit verwacht zoiets ooit mee te maken, maar als de liefde sterk genoeg is is er geen terug meer. Die vriend van u leeft ook maar een keer hè. Ik begrijp uw advies, maar hij moet ook zelf beslissen wat hij met zijn leven wel of niet wil doen. Anders ga je daar altijd spijt van hebben.

 2. Ik ben zelf ook al eens in deze val getrapt. Het eigenaardige was – in mijn geval – dat ik het pas na een tijd doorhad wat er aan het gebeuren was.

  Zowel ikzelf als de andere persoon waren in een relatie, en het credo “don’t you fall in love” is wel nice, maar ik denk dat je er weinig aan kan doen. Bij mij was het prijs, te laat gezien.

  Je draagt er achteraf de pijn van, en het feit dat je het eigenlijk aan niemand kan zeggen. Want ook al is er niks gebeurd, de gedachte alleen al kan een relatie verscheuren.

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s