Jullie hebben mijn frustro tweets zeker wel gelezen. Andere kregen me al vrij zenuwachtig aan de telefoon en nog andere zagen mij al schuimbekkend afkicken. Maar bibi zit al sinds vrijdag zonder internet.

Voor een internetverslaafde als mezelf, de hel. En zeker nu ik als social media kid begon bij creativeskills.be.  Zenuwslopend. Ik verlies geld, ik haal deadlines niet en ik word daar kwaad van. Begrijpelijk toch? Ok, ik paste mijn abonnement niet aan, een bizabo krijgt sneller service, dat begrijp ik. Maar een gewone particulier dagen zonder internet steken, dat kan ook niet. Bon…

Hou u vast voor het verhaal…

Donderdagavond… Ik kom thuis na een avondje Lineart. (Waarover later meer!). Internet plat. Down. Marcheert nie. Werkt nie. Rood lampke. ’t Pinkt! Rustig blijven elke, klein storingske, komt goed. 

Vrijdagavond… Hele dag niet thuis, eindelijk thuis. Internet nog steeds plat. Nog steeds rood lampke.

Zaterdagochtend. Helpdesk bellen…

Na 35 minuten krijg ik iemand die volgens mij 3 maanden nederlands praat aan de lijn die nauwelijks mijn naam verstaat. En komaan, E L K E, is nu wel de makkelijkste naam ooit. Mijn ouders hebben rekening gehouden met stresssituaties als deze, dat is duidelijk. Hij belooft me dat hij noteert dat het dringend is en dat een technieker mij ASAP gaat bellen voor een afspraak.

Maandagnamiddag. Nog steeds is het stil. Nog steeds een rood lampke. Ik bel opnieuw. Weer hetzelfde antwoord. Geen enkele technische vraag komt van hun kant. Als ik vraag of ik iets kan doen, krijg ik het antwoord ‘misschien ne keer het stof uit uwe livebox blazen madam’. ‘Er belt u iemand ASAP’.

Dinsdagnamiddag. Nog steeds stil. Ik bel opnieuw de helpdesk. Weer hetzelfde antwoord ‘mevrouw, wij bellen u ASAP‘. Ik word kwaad, eerlijk waar. Als ik roep dat ik hun hele boeltje buiten zwier krijg ik het antwoord ‘als u nu uw contract verlengd dan krijgt u 3 maanden internet voor maar 25 euro per maand, goed he?’. Ik word dus nog kwader. Ik smijt toe.

Ondertussen tweet ik een, vind ik persoonlijk, nog redelijke deftige tweet.

Lang leve social media, ik krijg meteen de vraag hun te dm’en. Kwartiertje later telefoon! Tot mijn grote verbazing een zeer vriendelijke en perfect nederlands pratende dame aan de telefoon die hemel en aarde verzet om me te helpen. Ik laat vallen dat het héél misschien wel de livebox is, maar dat het wifi signaal wel werkt, dus dat er gewoon een technieker moet langskomen. Maar de livebox gaan wisselen in het mobistarcenter te gent, neen dat gaat niet. ‘Procedures, mevrouw’. De livebox opsturen dan maar, dat duurt 4 dagen. Ik stel zelf voor het per express te doen en dat ik de kosten daarvan op mij wil nemen. Neen dat gaat niet. ‘Procedures, mevrouw’.

Woensdagavond. Mijn moeder heeft zo’n mobistar stick liggen. Maar moest eventjes bellen voor de pincode. Ze krijgt, alweer een vriendelijke dame aan de lijn. Ze doet het hele verhaal… ‘Mevrouw de livebox was vandaag toegekomen maar terug gestuurd. Ze hebben het gestuurd naar Markt 41, te Lokeren’. Ik woon daar helemaal niet. Naar het mobistarcenter hoogst waarschijnlijk in lokeren dus. Waar ze van niks wisten. Livebox is dus gewoon terug meegenomen. WAT? Hoe is dat nu toch mogelijk?

De dame beloofde me dat de livebox vrijdag, ten laatste maandag op MIJN adres zal toekomen. Wat was er gebeurd had mijn moeder niet gebeld voor die stick?

Deze ochtend. Een bericht van 5000. Ik krijg dit op mijn schermpje…

Wut? Wat? Ow, ma… 4 dagen, te tellen van vandaag is… DINSDAG PAS?!

Mag ik er op wijzen, dat ik ook NOG STEEDS GEEN TELEFOON KREEG voor een technieker, zoals ze me beloofde op zaterdag? Ze gissen nu dat het livebox is. Wat als de nieuwe livebox dinsdag terug een rood signaal geeft? Wat dan? Dan ga ik waarschijnlijk weer bellen naar de helpdesk. En weer hetzelfde antwoord krijgen. ‘Wij bellen u ASAP’. Stel dat het dinsdag allemaal werkt, dan zit ik 11 dagen zonder internet. En dan reken ik vrijdag er niet bij, want dan wisten zij nog van niks. Fairplay.

Wie mij helpen wil in het duidelijk maken aan mobistar, dat service de belangrijkste factor in een bedrijf is of hen simpelweg wil uitleggen wat de afkorting ASAP betekent. Retweet deze blogpost. En duim vooral mee, dat die nieuwe livebox, een groen lampke geeft. Zoniet, kap ik met mijn online carrière en word ik kuisvrouw. Ik ben er ondertussen meester in geworden. Probleem meteen opgelost.

Elk.

ps. Ik gaf een kleine vis in de vijver een kans. Ik doe het nooit meer. Doe het alsjeblief ook niet. Uw steun wordt niet beloond.

14 reacties op “ik zeg… @mobistarNL

 1. Je bent niet de enige die het moeilijk te verduren krijgt door Mobistar. Mijn vriendin is meer dan een maand aan het lijntje gehouden door Mobistar, en heeft brieven gekregen met aanmaningen om rekeningen te betalen op een adres waar ze zelfs niet meer woonde – wetende dat het nieuwe adres al lang aan Mobistar was doorgegeven. Ik neem binnenkort contact op met Test-Aankoop en andere perskanalen die hierin geïnteresseerd zouden zijn. Ik zou het erg fijn vinden mochten we hier een gezamenlijk front in kunnen vormen.

 2. ASAP betekent as soon as possible… wat voor mobistar duidelijk een langere periode is dan voor jou 😦
  Ikzelf ben nu toch al zo’n 10 jaar weg bij mobistar en ze zien mij nooit meer terug.

 3. You tell ‘em! Er is duidelijk nog een lange weg te gaan sinds de mooie beloftes na het Basta-fiasco van januari dit jaar. We zijn bijna 12 maanden verder, en als ik de andere reacties hier mag geloven komen dergelijke problemen nog steeds voor.

 4. Beste Elke,
  Ik wens je sterkte en veel succes met Mobistar. En ga vooral dóór met je online carrière, want je hebt een prettige schrijfstijl die ik als ‘Ollander’ erg amusant vindt.
  Groeten van Bert

 5. Toen ik net je artikel las, begon mijn bloed al te koken. Had een mega déjà-vu. Het probleem is dat het overal zo is. Ik heb dit jaar zo’n verhaal gehad met Proximus, niet helemaal hetzelfde. Maar de werkwijze was wel identiek. Ik ben waarschijnlijk 3 dagen van mijn leven kwijtgespeeld aan de telefoon omwille van een kwestie die ze 5 jaar geleden “in orde hadden gebracht”. Ik had toen alle nodige stappen ondernomen om het in orde te brengen, immens veel tijd verloren daardoor. Ik wou er zeker van zijn dat het in orde zou zijn. Als het puntje bij paaltje kwam was het probleem helemaal niet opgelost. Het is bijna zover gekomen dat ik contact moest opnemen met een gast die in Congo leefde omdat die zomaar out of the blue de eigenaar was geworden van mijn gsm-nummer (op papier). Heb toen gedreigd dat ik contact ging opnemen met een advocaat en toen kon mijn probleem plots in minder dan 24uur opgelost worden. Tegendraads en lichtelijk incompetent zijn is waarschijnlijk een vereiste om in dergelijke bedrijven te gaan werken…

 6. Beste Elke,
  Bedankt voor jouw verhaal. Wij begrijpen dat dit je enige ergernis bezorgde. Onze oprechte excuses daarvoor!
  Door feedback leren wij constant bij en schaven we aan onze procedures om onze meer dan 4.000.000 klanten optimaal te blijven bedienen.
  Ons Webcare team, dat sinds kort op Facebook en Twitter actief is, helpt ons daarbij. Het aanpassen van bepaalde procedures duurt soms even, maar daar mag jij het slachtoffer niet van zijn. We hebben je intussen gebeld, de livebox is onderweg en je hoeft deze maand niet te betalen voor je internetaansluiting. Bedankt voor je geduld en vertrouwen. Je hebt ons alvast geholpen. Nu is het aan ons om jou te helpen.
  Mobistar

 7. Het klinkt misschien een beetje bot, maar stap gewoon over naar Belgacom. In mijn ogen is Mobistar totaal geen internet provider, ze bieden gewoon de diensten van Belgacom aan onder hun naam, maar alles verloopt gewoon over de infrastructuur van BGC.

  De core businesse van Mobistar zit hem nog steeds in de mobiele dingen en dat merk je dus sterk aan dingen zoals dit. De support trekt op weinig en de reden waarom.. nogmaals.. dit is hun core business niet.

  Als je bij BGC had gezeten, had je op zaterdag een storiginsnummer gekregen even naar de plaatselijke BGC shop gegaan en je nieuwe B-Box gewoon afgehaald en ingepluged en huppa.. niks aan’t handje. Ok ik geef toe, BGC is duurder en er zijn natuurlijk ook soortgelijke voorvallen zoals jou bij BGC, maar de kans om fatsoenlijk geholpen te worden lijkt me een stuk groter bij BGC dan bij Mobistar.

 8. Als systeem/netwerkbeheerder voor KMO’s bel ik bijna dagelijks naar een internetprovider voor storingen. En om het cru te zeggen: zolang je een particuliere gebruiker bent, zal GEEN ENKELE provider iets doen om de procedure te versnellen, in hun ogen ben jij een particulier, een week zonder internet heeft nog nooit voor niemand echte problemen veroorzaakt. Het is verschrikkelijk vervelend dat de particulier zijn koeien in farmville nu eens een week geen eten gekregen hebben, en mensen gaan nu eens een week moeten kunnen zonder te weten wat die klant gegeten heeft die week… Sorry maar dit lijken me geen al te grote problemen… Bij klanten met een zakelijke account staat er daar binnen de 24 uren een technieker, als ik iets aanmeld de maandagmiddag, is dat ten laatste de dinsdag avond opgelost (meestal zelfs nog de dinsdagmorgen). Zo’n gigantische bedrijven als belgacom/telenet/mobistar moeten nu eenmaal prioriteiten stellen. Wilt u deze problemen niet meer hebben, koop uzelf een bussiness lijn, zo simpel is het… Als u een case aanmaakt als particulier kunt u wel wat aandringen, als u een vriendelijke helpdeskmedewerker hebt kunt u meestal nog een 3G-stick krijgen tot u terug een werkend internet hebt. Vind u dit de meerprijs niet waard, dan kan u niet anders dan simpelweg wachten tot ze langskomen …

 9. Mochten ze hun sales contactcenter eens omvormen tot customer support het zou al helpen.
  In plaats van mensen 10.000 keer te bellen met de vraag om over te stappen. Just my two cents..

 10. Stuur een ingebrekestelling naar Mobistar. Indien geen rectie, abbo nemen op test aankoop en laat hun advocaatjes maar werken. Zal niet te lang duren. Zelfde meegemaakt met Teleslet. Als ze test aankoop horen beginnen ze te zweten. Success

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s