‘The only thing you need for a date… is a second date!’.

Het moet ergens eind maart geweest zijn, de dag van de eerste blyberdate, en net op het moment dat ik zenuwachtig begin te worden krijg ik een smsje. -fooraap- komt op mijn scherm te staan.

Ja lap! Hoe typisch is dat niet? Bestaat er dan toch iets als karma? Het lot? Nen alien die mij wil kloten misschien? Neenee… Het was mijn wijf. In een subtiele maar doeltreffende poging om mij en fooraap terug samen te brengen. Ze liet hem namelijk weten dat ik mensje leerde kennen. Dat ik terug plezier had. En dat ie ook krullen had.

Niets vermoedend ga ik in op het voorstel en zat ik dus met twee dates. De blyberdate en de mijnexwilnognekeergaanetendate.

Bon, 17h. Blyberdate tijd! We spreken af op de Korenmarkt. Wat een prachtige dag… Nog nooit gedaan zo afspreken met iemand die ik niet ken maar het klikt duidelijk op de facebooks en twitters. Zie het als een test elke, social media versus realiteit. Maar wat als die nu meeeega lelijk is? Of stinkt? Of een spraakgebrek heeft? Een lui oog misschien? Of nee, nog erger! Borsthaar!

Bon. Daar sta ik dan te wachten. Plots, zie ik een klein, dun, schattige krullenbol op me afkomen. Met een hele leuke lach… En oogjes waar de deugenieterij uitstroomt. Fijn! Geen lelijkaard… Geen lui oog. Nope, stinken doet ie ook niet… Spraakgebrek?! Euh… Wacht eens eventjes… Dat is euh… Dat is… NONDEDJOLLE DAT IS NE WESTVLUUT.

Zucht. Ik had het kunnen weten. Gent bruist van de west vlamingen. Studentjes die blijven hangen. Ik denk dat de helft van de gentse inwoners west vlamingen zijn… Gentenaars hebben er dus iets mee… Ik zou er trouwens niet van gaan verschieten als ons dialect mohhowseh, mobèjoa en abahandoet bevat.

Zijn opener was van formaat, dat kan je wel zeggen. “Spreek jij nu limburgs?”. WAT? Hij moet spreken… Ijs meteen gebroken. We gingen sapjes halen, en dat nieuwe leuke plekje opzoeken.

Wat klikt op social media, klikt dus ook in het echt. Je bent me er eentje, dat is snel duidelijk. Een warhoofd wel, maar die zijn leuk. Nu nog ontdekken of ie borsthaar heeft.

Zucht. 19h. Etenstijd.

elk.

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s