Gisteren was ik uitgenodigd op het launch event van de Lumia 800 van Nokia. Een Windows Phone. Ja, WINDOWS. Het woord alleen bezorgt mij kippevel, maar in combinatie met Phone is dat zo slecht nog niet.

Dat ik er eentje ging meekrijgen om te testen, dat wist ik. Dat ik effectief eentje ging krijgen… Zotjes. Bon, de hele technische review volgt nog, want ik kreeg een micro sim mee, maar je kan toch pas écht testen als je er je eigen sim kan inpoefen he? Nog eventjes geduld dus voor mijn échte mening.

Het event was tiptop in orde. Eventjes spannend want mijn +1 liet mij enkele uurtjes voor het event stikken maar gelukkig en zoals steeds is den sanssaucisse wel te vinden voor backup +1 gedoe.

Mooie presentatie, leuke babbel van Bart Stoffels, lekker eten, (al moest ik mijn garnalen afgeven aan dat zeemens), goeie fruitsap, veel te kleine chocomousekes, leuke mensen ontmoet en het werd nu écht wel duidelijk dat helium slikken (slikken? zuigen? INHALEREN? wha-evah) terug in is.

En de avond… Eindigde zo;

http://www.facebook.com/v/3070667726750

Een dikke dank u wel aan het Nokia Team!

elk.

4 reacties op “ik zeg… #LumiaBXL

 1. Moest je hem niet hebben gekregen, zou je dan ooit overwogen hebben het toestel te kopen? Lijkt me interessant om over die vraag na te denken alvorens je de test begint.

  1. Stijn,

   Neen, iPhone gebruiker en dat al heel lang. En in normale gevallen, ook zoals de discussie met Teusje, eens je voor apple gaat keer je niet snel meer terug. Maar ik ben blij dat ik op deze manier wel de kans krijg om het een kans te geven. 499 euro betalen om eens iets uit te testen dat doet niemand.

   Ik ben even benieuwd als jij hoelang de Windows Phone in mijn handjes blijft. Dat zal afhangen van de komende maanden en zijn updates.

 2. @Stijn Hier eentje gewonnen (een Samsung Focus). Eerst ging ik wachten tot de prijzen wat gingen zakken om zelf een wp te kopen maar ondertussen bezitten we er al meer dan 1 (en ja, we hadden iPhones).
  Alleen al voor de integratie met skydrive, mijn Xbox360 en pc zou ik hem niet meer kunnen missen. (voornamelijk de Excel en OneNote apps – die mooi syncen naar skydrive – gebruik ik dagelijks).
  Ik zou hem zeker opnieuw kopen, of in de toekomst een nieuwere versie van kopen, enkel zou ik er geen 400-450euro voor geven. 200-300 max. Het is tenslotte ‘maar’ een ‘gsm’.

  @Issuus, spijtig dat je nog altijd dat slechte stereotype gedacht hebt bij het horen van ‘Windows’. Zou ik dan eens eerlijk mogen weten waarom dat voor kippevel zorgt, zonder smoesjes te moeten horen van ‘mijn Photoshop draait beter op een mac’.

  FYI: Tegenwoordig komen de meeste vernieuwingen toch wel uit het Microsoft kamp hoor. Bekijk zeker eens hun site: http://research.microsoft.com/en-us/default.aspx of wat projecten en filmpjes: http://teusje.wordpress.com/?s=microsoft+research

  1. Teusje,

   Al sinds een goede 10 jaar ben ik een Mac gebruiker. En iedereen weet, eens je het gewoon bent, dat het gewoon vlotter werkt. Geen discussie daarover, denk ik. Of mijn Photoshop en andere software wel degelijk sneller draaien op Mac, dat weet ik niet. Ik heb het over het besturingssysteem en de logica die Windows ontbreekt.

   Nu bon, ik wil hier geen discussie starten tussen Mac en PC gebruikers.

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s