“Een unieke kunstervaring in de openbare en semi-openbare ruimte in de stad Gent. Het biedt verrassende, verrijkende en onverwachte ontmoetingen met de stad, zijn geschiedenis en zijn inwoners.”

Samen met een hoopje andere Genste invloedrijke beïnvloeders werd ik uitgenodigd een hapje te proeven van Track, een tentoonstelling doorheen de hele stad waarbij maar liefst 41 kunstenaars hun ding deden met voor de hand liggende, en minder voor de hand liggende locaties.

De route die Gent mooi opdeeld in clusters, Citadel, Blandijn, Centrum, Macharius, Tolhuis en Tondelier, laat je toe de stad niet enkel te bekijken maar écht te voelen. Je merkt dat de kunstenaars zich écht hebben verdiept in de gemeenschap, de huidige situaties waarin de stad zich bevindt. Plaatsen waar we alle dagen voorbij fietsen, stappen of rijden die op dit moment een héél andere functie gekregen hebben.

De oude stadsbibliotheek bijvoorbeeld, waar een heel mooie video compositie te zien is. De wijngaard van de Sint-Pietersabdij die een bibliotheek werd, het Citadelpark dat een musea kerkhof werd en neem alsjeblief eens de tijd om aan Gent Dampoort eens over de ballustrade te kijken.

Topmoment? Het Belfort. De steeds kleiner wordende trapjes, smaller wordende gangetjes, het sublieme uitzicht over de stad en als hoogtepunt het bespelen van de beiaard. Wie kan dat zeggen? Ik heb m’n naam gespeeld op de beiaard in het Belfort. Ha. Ik dus. Voor wie ook wel eens wil weten hoe zijn naam klinkt, doe het in de 2.0 versie hier en maak deel uit van een crowdsourced muziekstuk. Met de namen gaat stadscomponiste An Pierlé deze zomer aan de slag. Ze componeert een muziekstuk en speelt het live op de beiaard, tijdens het slotweekend  in september en dus zo het 42ste en meteen laatste kunstwerk wordt van Track.

Koop je kaartjes, die trouwens betaalbaar zijn voor iedereen en spring je fiets op. Of huur een fiets, het is écht de moeite. Maak er een dag van, of beter een weekend. En laat het me vooral weten! Dan fiets ik een stukje mee.

elk.

2 reacties op “#track

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s