In tranen, of toch bijna, barstte ik bijna uit toen na 20 minuten alle plaatsjes in die zotte hotelkamer waren uitverkocht. Het zou er het hele jaar moeten hangen, die hotelkamer. Ongelooflijk. Niks, niks, niks in die kamer ziet er tijdelijk uit. Dank u wel nmbs dat ik toch nog kon gaan!

De hotelkamer is een kunstwerk van de japanse kunsternaar Tazu Rous, gemaakt voor TRACK, een verzameling kunstwerken doorheen de stad Gent. De man creëert ruimtes rond iconische voorwerpen uit een publieke ruimte. Straatlantaarns, monumenten, geparkeerde auto’s en zo nu ook de toren van Gent-Sint-Pieters station die hij opnieuw in een huiselijke ruimte plaatst door er een ruimte rond te bouwen. Knap.

Die toren, die klok, die ik tot nu toe m’n hele jonge leven lang al gebruikt heb om de tijd van af te lezen kwam maandagavond tastbaar dichtbij. Vreemd gevoel. Vreemd ruimtelijk gevoel. Je aanvaardt dat ding niet in die ruimte. Mijn klok die me elke ochtend aangaf hoeveel minuten ik te laat ging zijn in de les, waar ik enkele jaren later uitzicht op had vanuit mijn bureau, ik kon ze aanraken!

De wijzers zijn even groot of mij, neen ze maken geen lawaai, dat ding gaf licht tot 22h30 en dju dat was een goed bed!

2 reacties op “#track #hotelgent

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s