Gisteren was het het lanceringsevent van Antwerp. Powered by creatives. Ik ga het een creatief portaal noemen want het is veel meer dan enkel een magazine. Het is trouwens fijn om te zien dat er terug wordt gegrepen naar de tastbare, duurzaam geprinte versies. En niks dat heerlijker stinkt dat een vers gedrukt magazine. Maar het is dus meer dan dat. Een website, een groep, een organisatie, een verzameling van creatieven in het Antwerpse gebied. Mooi zo. Gathering, altijd goed.

Op de website vind je een heleboel. Zowat alles wat ook maar een beetje met de creatieve sector te maken heeft, is aanwezig. Ze hebben zelfs een tweede geekplan gemaakt. Enfin, het kaartje werkt nog niet naar behoren. Misschien is een samenwerking wel een goede optie.

Het event op zich was top. In een oude loods waar een kleine 1000 creatieven groot en klein verzamelden voor een drankje, wat creatief verpakt eten en dat allemaal met hetzelfde gele magazine in de hand. Niet smossen was dus de boodschap. Maar man, dat debat, dat hadden ze niet mogen doen.

De zin ‘Antwerpen, het centrum van de wereld’  werd uitgesproken door Karel Vinck, ik moet u dus geen verdere context noch content vertellen.

Toen ik wat later werd omver geblazen door…  ‘In Gent is dan ook alle creativiteit ontstaan rond Netlog‘, ‘We moeten opletten van die Gentenaars‘ en ‘Maar hoe beter zij het doen, hoe beter wij’, voelde ik me daar als Gentenaar eigenlijk best wel in m’n nopjes. Maar waarom die strijd? (Kan iemand me dat eens beknopt mailen aub?)

Liefste Antwerpen, dit is de reden waarom jullie NOOIT het centrum van de wereld zullen zijn, laat staan die van de creatieve. Dat strijden is niet meer als pure verspilling van tijd en energie en dat uur dat daar eigenlijk een interessant en leerrijk debat had kunnen zijn was niet meer dan een slechte politieke campagne. In het wilde weg gebrul. En voor diegene die er waren… Wat deed die HOND daar op dat podium?

Maar bon. Ze mogen behoorlijk trots zijn op dat magazine. Knap staaltje vormgeving. Over de inhoud vertel ik u later, eens de volle 93 pagina’s mijn oog zijn gepasseerd.

Top.

2 reacties op “‘Oppassen van de Gentenaars’.

  1. We zijn al maar een mini-land en dan probeert een stadje nog de creatieve troon te veroveren. On-ge-lofelijk. Ah, goed dat het initiatief er is laten we dat vooral onthouden :p

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s