Als ik één ding ben, dan is het wel een grote zus. Al zo’n 21 jaar ben ik de grote zus van 2 zussen en 1 broer. Die broer van me, werd 17 jaar geleden geboren na slechts 7 maanden en deed me zo al een halve hartaanval krijgen sinds dag 1 dat ie in mijn ogen keek. En sinds die dag is hij de grootste oogappel die er is, al moet hij sinds 5 jaar die plaats delen met minime.

Naast een ongelooflijk slim en schoon bazeke is hij een enorm talent in alles wat met drama/emoties te maken heeft. Muziek, zang, woord, dans… Theater. Al langer dan 10 jaar trotseert dat ventje het podium van de Kopergietery. Voor mensen in het vak een vaste waarde, en ver daarbuiten. Tot in Canada zelfs vorig jaar en wie weet gauw China. (Ik stel mij alvast kandidaat bagagedrager)

Nog trotser word ik als ik hem in een boekske zie verschijnen van onze vrienden bij Roularta. Je kan het artikel hier nalezen (de traffic is een kadootje van mij, lieve Lieven en Kristof) of de uitgebreidere print versie hier.

Bovenstaande foto dus. De oranje broek dus. Charlotte dus, knap verhaal. Knap stuk, weeral.

Proficiat Eva Bal. Lachen, gieren, brullen en opkomende tranen van verdriet, medeleven en angst.

Het idee ontstond toen Eva een aantal gedichten van een tienermeisje in handen kreeg. Een meisje dat het moeilijk had met het leven en voor zichzelf had besloten er uit te stappen. De gedichten getuigen van angst, twijfel, verscheurdheid, maar evengoed van levensvreugde, energie en een scherpe humor…

Ik lach, ik huil, ik denk, ik schuil
Ik slaap, ik vlucht
Ik adem, ik zucht
Ik bloed, ik traan
Ik vecht, en ga
langzaam

Stuk na stuk, raakt hij me recht op die plaats in m’n hart waar ie me raakte toen hij geboren werd. Tranen van geluk. Tranen van onrust. Tranen van emotie.

Knap werk, broer. Ik ben trots op je.

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s