Een tijdje geleden kreeg ik de volle lading, zowel via twitter, facebook, whatsapp als sms… Ik vermoed dat je teveel characters kan typen in een mail, dunno. En dat omdat ik schaamteloos een link had gepiekt. Voor de mensen die me iets of wat kennen, ik doe dat wel al eens vaker, een link pieken. Soms omdat ik geen zin heb om te vermelden, soms omdat ik beperkt zit in characters om te vermelden, soms omdat ik gewoon slecht gezind ben maar meestal omdat ik het gewoon vergeet.

Vaak ook, omdat ik zo’n trut ben die graag volgt. Om te kunnen volgen maak ik er dus een nieuwe link van, zodat ik kan zien hoeveel jullie op die link klikken. Dat is nu eenmaal mijn job.

Nu vroeg ik mij wel af, hoe zit dat eigenlijk? Wat zijn de regels als je het volgens de etiquette wil doen? Vermeld je de laatste persoon die het deelde, de eerste, de knapste, de smalste? Kan iemand mij daarover de laatste regeltjes eventjes in de comments hier zetten? Dan weten we dat ook weer.

Ik vind dat eigenlijk ronduit belachelijk. Het gaat om de content die in die link staat en niet om de persoon die het vond. Jezus Maria, als uw reputatie moet afhangen van vermeldingen op twitter, seriously… Zoek een andere job, ge snapt het niet.

Tot daar mijn haat bericht.
Start liefdevol bericht.

Jullie weten dat mijn ex twee poezen heeft he? Nee? Ja, hij heeft zijn poes dus vervangen door 2 andere poezen. Uhu, uhu. Ik zei het hem nog dat ie mij ging missen, maar niet willen luisteren… Nu is hij, uiteraard, die twee poezen al beu en bij wie komen ze dan aankloppen? Juist ja.

Wat nu? Ik heb helemaal geen zin in poezen, laat staan in wat er uit die poezen komt.
Maar kijk nu eens…

Shit.

3 reacties op “etiquette en poezen.

  1. Kom ik iets te weten via via, dan is een vermelding wel aangewezen. Maar het kan toch ook gebeuren dat twee mensen hetzelfde lezen en dat willen delen. Is dat dan pieken?

  2. Steal like an artist. Lees dat boekje eens. Humo pikt hele dagen links van mij. Maar ik heb die ook maar ergens gevonden. Als iemand daarover zaagt dan zijn het oetlullen. Laat u niet kisten door die link-snobisten. Is dat nog beleefd en on-topic?

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s