-1

Mijn dochter en hebben de leukste tijd in de auto. Dat gaat van spelletjes spelen, liedjes zingen naar verdomd diepe gesprekken over waarom het fout liep met haar papa tot hoe sinterklaas een douche neemt met die veel te lange baard. Een 5 jarig kind zit met heel wat vragen en als goede ouder zijnde, probeer ik op elke vraag wel een antwoord te verzinnen.

Tot enkele weken geleden. Op weg naar opa, het tankstation oprijdend zegt ze… Mama, wat is dat verliefd zijn? Wat zeg je daarop in hemelsnaam? Wat is dat juist verliefd zijn? Die periode dat je gelooft nooit ruzie te maken met iemand. Dat je je oprit voorbij rijdt omdat je gedachten elders zijn. Dat akelige gevoel nooit zonder die persoon te kunnen. Maar hoe leg je dat uit aan klein blond ding, dat nog luidkeels vanop het toilet roept, MAMA IK HEB GEDAAAA-HAAAAAN?

Na mijn veel te lange bedenktijd zegt ze, mama, ik ben verliefd. Daar gaan we. Jore heet hij. En in mijn eindeloze klaagzang dat het niet is omdat je een vriendje hebt dat geen meisje is, en dat je daarom nog niet verliefd bent zegt ze, maar mama, hij doet me lachen.

Mijn hart breekt, harder dan dat mijn hart eigenlijk gebroken is na weer maar eens een mislukte verliefdheid. Het kind is verliefd. En ik ben daar blij om. Laat ze maar geloven dat ze gaan trouwen. Laat ze maar elke morgen dat minuutje langer voor de spiegel staan. Ik doe met plezier haar haartjes in een vlechtje voor hem. Voor Jore. Het is graag gedaan man.

Verliefd zijn. Het komt wel goed, weet je. Met dat verliefd zijn.

6 reacties op “…verliefd.

  1. tranen in m’n ogen kreeg ik van deze blogspot! de waarheid komt uit de kindermond zegt men en dat klopt als een bus. Want wat is de essentie van verliefd zijn? Gelukkig zijn en als je gelukkig bent dan lach je!

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s