Al 652916372632 werd mij de vraag gesteld…

Elke! Hoe zit dat nu jong? Wat voor ne klootzak is dienen Instagram en Facebook wel nie?! 

Kom. Kalmeer. Verman uzelf en ga zitten. Op zich is er niet zo heel veel veranderd aan die privacy regeltjes van meneer Instagram. Sommigen beweren zelfs dat het erop verbeterd is. En waar ik nu eens de vliegenden diarree van krijg, is dat telkens het één of ander sociaal netwerk iets aan zijn privacy regels verandert, en dat dus ook moet communiceren, de hele wereld op z’n kop gaat staan en wat vuile scheldwoorden gaat roepen. Gezellig zo. Met z’n allen. Terwijl er anders geen woord over wordt gezegd, laat staan gelezen.

Instagram heeft inderdaad de toestemming jouw foto’s te verkopen aan adverteerders. Je laadt ze dan ook vrijwillig op. Via hun applicatie. Op hun servers. Gratis. BAM! Maar voor zij die al gingen vrezen dat hun intieme slaapkamer foto’s zullen pronken langs den E17… Sorry. Nee. Tenzij uw dekbed van Ikea is en het een billboardactie is van Ikea. Knappe foto’s dat dat zullen zijn jong. Zo getrokken met uw smartphone. Billboard kwaliteit ten top!

Wat dus kan? Als je een flesje carlsberg fotografeert en op instagram zet terwijl je dat lekker uitdrinkt, dan kan carlsberg, de klootzak, die foto gebruiken en daarnaast een tekstje plaatsen. Dat kan nu, kon al eigenlijk. Mag uw mama niet weten dat ge pinten zuipt, zet het dan niet online.

Schermafbeelding 2012-12-19 om 22.22.53

Plaats je foto’s online, dan is de kans groot dat die ooit een keer opduiken. Plaats je een tweet online, dan kan die wel eens in de krant verschijnen. Mijn niveau reikt (voorlopig) nog niet verder dan de P-Magazine, bummer. Werd daar toestemming voor gevraagd? Baneet. Is dat erg? Baneet.

Naast alle privacy regeltjes en toestanden, wat je deelt. DEEL je. Toch? Op het WWW. Waar staan die W’s nu alweer voor? Juist ja. Verander je gedrag, dat heb je tenminste in handen, niet het medium.

Gaan we nog zagen nu?

5 reacties op “instagrammeke, instagrammeke… wat doede gij nu?

  1. Je hebt een punt, maar ik vind het wel fijn als mensen mijn content delen dat ze dan vermelden dat ik hem gemaakt hebt. Enfin, ik zit niet op instagram, ik heb niet eens een gsm waar je foto’s mee kan maken. No worries hier.

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s