new-feed

Jullie hebben er vast al van gehoord, die redesign van Facebook. Vanaf vandaag is ’t van dat. De nieuwe mobile-inspired Facebook jongens! Ik vat de tientallen blogpost voor jullie samen, gratis én voor niks in het Nederlands. Dat ik een witte Leo verdiend heb!

Ik onthou vooral 3 dingen…

Groter! Minder tekst en meer beleving, I do like. Grotere foto’s, grotere video’s, duidelijkere links… Maar meteen dus ook grotere ads en feed ads. Voor wie begint te zagen, MIJN BLOG AF!

De newsfeed-sorteer-dinges (content type feeds) werd verder uitgewerkt.
“Following” is volledig nieuw. Een newsfeed vol Page updates van de pagina’s die je leuk vindt. Is dit goed voor de social media professionals? We zullen zien. Het zal nu ook mogelijk zijn om een newsfeed te gebruiken, de “Friends Only Feed”, die geen enkele Page update bevat. Dat wordt nog spannend in social advertising land. Verder kan je ook sorteren op Music, Photos, Games en je eigen lijstjes.

Links naar andere sites worden dan ook weer een pak visueler, wat voor sites als Pinterest maar vooral de e-commerce die erbij hoort, een goede zaak is.

While businesses might not like the latter half of that, the update should get people browsing for longer and improve the Facebook experience as a whole. That means there’ll be more chances to market to users each day, and for years to come.

Tot daar het salespraatje van Zuck.

Wat ik denk? Dat er vooral geen één van jullie begint te zagen. Dat werd er al genoeg gedaan over #stievie. Het is weer een uitdaging. We kunnen weer allemaal onze strategie wat aanpassen en onze klanten op hun gemak stellen de komende weken, maanden. Het is de wereld waar we inzitten, een wereld die (veel te) snel vooruit gaat. Maar dat is ook net het toffe eraan. Of niet?

Een reactie op “Social Media Tuig, spring op uw paard!

  1. Ik hou inderdaad altijd een beetje mijn adem in als ik ergens lees of hoor dat Facebook weer met een aantal nieuwe veranderingen komt aandraven. Maar deze vallen best mee eigenlijk. Ben zelfs benieuwd naar die newsfeed make-over 🙂 !

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s