Op je eentje reizen, dat is altijd een portie zenuwen meer. Zeker als je Elke De Vilder heet. Zo nonchalant of maar zijn kan, en steeds goedgelovig in mijn charmes dat ik het altijd wel geregeld krijg.

Nou ja, niet helemaal op m’n eentje want een dag later vliegt die hij van mij over uit Houston. For the weekend. Decadente boel eigenlijk.

Donderdag, 5u30 ’s ochtends. 

Papsiewapsie pikt me op en dropt me ietsje later af op Gent Sint Pieters, waar ik rond 6u15 de trein op moet richting luchthaven. Met de trein zou je er al zijn… Dat spreekwoord is duidelijk ook al redelijk rot en beschimmeld. Ik begin er al aan met pipi in de broek want de ene dag zegt het internet dat ie rechtstreeks rijdt, de andere dag dat ik overstappen moet.

7u15, de luchthaven!

Ruim 2,5 uur op voorhand, er kan niet veel verkeerd gaan denkt een mens.

Inchecken voor Newark gate 6. Gate 6. Maar dat is United? Ik vlieg niet met United. Nog keer gaan kijken. Ja inderdaad, vlucht van 10h10, gate 6, United. Uurtje aanschuiven. “Geen Elke De Vilder te vinden in het systeem, mevrouw”. Ik word behoorlijk zenuwachtig. Na een kwartier zoeken, heeft de uiterst intelligente blondharige drel pas door dat ik aan de verkeerde gate sta. Gate 4, die moet het zijn. Gelukkig geen rij meer. Ahnee, want het is ondertussen al 8u30. “Mevrouw heeft u wel uw ESTA ingevuld?” Zeg-dat-het-niet-waar-is! Ik toon met bibberende handen mijn bevestiging. “Mevrouw, er klopt iets niet. En zonder ESTA geraak je niet binnen”.

wa-ta-fak.

Na wat over en weer gezucht, een hartkloppingsken hier en daar, had madam blondharige drel nr. 2 mijn naam verkeerd ingegeven. Moeilijke naam he seg.
Elke – De – Vilder. Ik zie niet meteen het probleem. Soit. Boarden op B40. Nog snel wat telefoontjes voor het werk en woooosh.

De lucht in en 2 zetels voor mij alleen!

Een reactie op “LeGeeketLeNerd NYC episode 1

  1. Dju kon papsiewapsie je niet even aan de luchthaven afzetten, dan moest ook hij wat minder vroeg zijn bed uit en had jij wat minder stress 🙂
    Geniet nog van je reis wij kijken uit naar het vervolg!

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s