Donderdag, 14u30 NY time.  

WAT NU VERDOMME! Mijn lief, met sowieso meer verstand in zijn bol, oppert om misschien eens aan te bellen. Vree goe idee. Dat ik daar zelf niet kon opkomen.

Ik stap met een bang en klein hartje de straat over, op weg naar die verdamde deurbel. Hopend op een stem uit die parlofoon. Met mijn grote mond altijd, je moest me daar zien staan.

Door mijn hoofd gaan allerhande rampscenario’s. Als een dakloze ronddwalen? The city that never sleeps? Een hotel zoeken maar best zeker? Een kamp bouwen in Central Park misschien? Terwijl ik mezelf begin te vervloeken, druk ik de deurbel in.

En ja hoor! Victoria is thuis! Man, man man. Het zijn erge minuten geweest. Het blijkt zelfs een leuke meid te zijn, die Victoria. We gaan samen en koffie drinken in de starbucks om de hoek, ze vertelt me wat leuke verhalen uit de buurt en vertrekt richting haar bestemming.

Donderdag, 15h30.

Daar zit ik dan. In één van de 350 Starbucks van New York. De city trip waar ik al jaren van droom. Ik ga de bagage droppen, ik spring de douche in en besluit in Central Park te gaan bekomen van het hele gedoe.

Ik dacht zo, dat parkske, dat zal wel meevallen. Je zal wel van de ene naar de andere kant kunnen kijken. Een open vlakte ofzo. Met hier en daar een boompje. Een speeltuintje misschien. Wie weet valt dat vijverke ook wel mee. Is dat nu ZOVEEL GROTER DAN HET ZUIDPARK?

central park

Man.

Helemaal Central Park door tot 5th avenue. Een uur heb ik gestapt om 1/4 van de lengte te overbruggen. Kunt ge rekenen?

Als ik helemaal verdwaald ben, twijfelend of ik de toerist ga uithangen en mijn plannetje ga bovenhalen (jaja, een geprint. opgevouwd enal in mijn tas) zie ik het. De Apple store op de hoek van Central Park en 5th Avenue. Baby… I’m home!

Ha! Shoppingtime! Zo typisch he. Dat is dan een uur of 2 in NY en dat gaat wandelen in Central Park en shoppen op 5th avenue. Een spierverrekking ook meteen in m’n linkervoet. Great.

Overwhelmed, ik vind er geen beter woord voor. Dior, Chanel, Jimmy Choo, Louis Vuitton, Gucci, Prada, en hier en daar een GAP, Zara en H&M ertussen. Rare boel. 40.000 taxi’s rijden er in NYC rond. Ik moet u niet vertellen welke kleur de straat heeft. De sfeer, de geur, de geluiden, de drukte. Ik besef het allemaal nog niet al te goed.

Doodop neem ik de taxi terug en ga ik een slaatje halen om de hoek en kruip ik mijn bed in. Kwestie van die jetlag een poepke te laten ruiken.

Morgen komt hij. Ik heb hem zo gemist.

6 reacties op “LeGeeketLeNerd NYC episode 3.

  1. Ik kijk al uit naar episode 4! Als je iets zou hebben aan een rondleiding door een Vlaamse local, let me know en ik bezorg je zijn contactgegevens. Fun guaranteed!

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s