Vrijdag, 3 A.M.

Een jetlag, wat een kakboel. Je zou al kunnen slapen als de zon nog niet onder is en om rond 3 a.m. ben je alweer klaarwakker. Ik probeer mijn lichaam nog in een comfortabele houding te leggen, kwestie dat hij niet enkel wallen te zien krijgt straks.

Als er 1 ding is wat zo heerlijk is aan mijn hoofd, is dat ik me vanalles inbeeld. Zo ook nu. Ik ben helemaal geen Belg meer, ik ben een échte New Yorkse! Zo dus… Koffie zetten, in je appartement? Gijsezot!

Als een échte stap ik om m’n koffie om de hoek, mijn ochtendwandeling van een blok en dat voor de komende 4 dagen. Heerlijk. De prachtige lanen van Upper East waar de zon lichtjes opvalt, de kinderen die in uniform op een stepje naar de plaatselijke private school rollen. (Ja! Een step is daar hip jongens), de business vrouwen die hun hakjes nog eventjes omgeruild hebben voor knalgroene sneakers op weg naar de metro. Ik wil hier wonen!

Vrijdag, 11 A.M.

“where can I take you miss?”

“La Guardia sir!”

Met een half uurtje vertraging komt hij aan, die hij van me. Wat ben ik blij dat ik z’n ondertussen gebruinde snoet zie. Ik begin stilaan te twijfelen of hij niet de hele dag aan het zwembad ligt daar in het verre Houston. Een kleine tussenstop op het appartement en daar gaan we. LeGeeketLeNerd, the NYC edition has begun!

3 blokken stappen, en daar heb je het. Central park. Een blok of 2 verder zwieren we ons meteen op een terras. “Een latté baby?” Yougottalovehim.

Het Guggenheim snel effe binnen, in de giftshop gaan uitpluizen hoe oud het wel niet is, een zoektocht naar een roze tulp voor in m’n haar, proberen binnen sneaken in The National Museum want die dino moet je toch gezien hebben, tegengehouden worden door een neger, é-claires tegenkomen maar ons smaakpapillen toch kunnen beheersen en hop naar Times Square voor een smoothie. Maf! Als advertising girl toch een plaats die je bijblijft.

249051_10200957312476117_1506850791_n

Nog snel het Moma binnen voor een uur of 2 uiterst intelligente opmerkingen en BAM terug de taxi in.

Een kleine tussenstop om wat badkamerpolicy regels te overtreden, (geen zorgen jongens ik heb hem al lang terug gepakt) en terug de taxi in richting Lower Manhattan voor wat eten in Peep. Een fancy maar betaalbare Thai met wel héél bijzondere toiletten en o-ver-heerlijke Mojito’s!

Wat die toiletten betreft, ge zit letterlijk voor héél het restaurant op de pot. Vreewijsenal.

Na wat mosselen, een slaatje, wat zalm en kip later zijn we klaar voor meatpacking district. Een hippe buurt met de ene club na de andere. Een wodka cola en een gin tonic in een skybar, dat was wat de opzet van de avond. Jammer genoeg niet gelukt wegens gebrek aan doorzettingsvermogen en plamuursel op mijn gezicht, maar we zijn geeïndigd met een ping pong match in een bierbar tegen spanjaarden. No shit!

Ik ben blijkbaar niet de enige die snel vrienden maakt, en niet tegen mijn verlies kan.

Heerlijke avond, heerlijke dag.
Heb ik al gezegd dat ik wil blijven?

Een reactie op “LeGeeketLeNerd NYC episode 4

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s