Jullie weten het misschien, of misschien ook niet maar ik ben een trouwe fan van justguidooohh.com! Ik ben altijd blij als ik mijn feedly opendoe en daar een stukje tekst van hem tussenstaat. Het lijkt wel of die kerel er telkens een ‘top 200 knappe bijvoeglijke naamwoorden boek’ bij heeft liggen. Hij vertelt verhalen, en vooral op dat vertellen ben ik strontjaloers. Echt groene stront jaloers. (Ziet ge, ik ben niet zo goed in die bijvoeglijke naamwoorden, geef me dat boek!)

Dat ie de blogawards niet won, het blijft me niet alleen een raadsel, het doet mij ook pijn Guido. Echt. Maar ik ga er niet te veel over sakkeren want dan heb ik de halve blogwereld tegen me, en sjonge dat zijn harde gasten.

Maar Guido, het stuk met als titel Lelijke schoenen, wat schreef je daar toch allemaal man? Ik citeer;

Ik heb het ook niet over dames en hun fleurige niemendalletjes, die alhoewel duur niet altijd van onbesproken kwaliteit zijn (de schoenen hè). Het weze hun gegund en het maakt deel uit van hun zijn. Al blijf ik een traditioneel verdediger van het aloude adagium ‘een vrouwenbeen is pas af als er een hakje onder staat’. Op gevaar af alle feministes nu over mijn nek te krijgen, dat is gewoon esthetisch genot. Meer niet.

Hij begint zijn zin goed, maar eindigt toch… goh, in gezever. Kijk Guido, het zit zo. Ik draag graag hakken, echt waar. Ik vind mezelf ook beter staan met hakken, echt waar. Mijn benen worden 5cm speklaag slanker en aangezien ik op ooghoogte terecht kom bij de mannen, geeft me dat professioneel ook meteen een euh, een ander zicht.

Maar Guido, en nu komt het… Welke maat heb je? Een 42? Een 43 misschien? (Ik heb je nog nooit in ’t echt gezien, excuseer mij als ik u voeten beledig) Jammer dat je geen 38 hebt, of ik kwam je eens een paar van mijn laagste hakjes (ik ben nog sympathiek) brengen. Kosten ga ik nu ook niet maken, en je een paar halen in maatje weetikveel, maar loop eens een hele dag op je tippen. Nee, loop eens een kwartiertje op je tippen? Voel je het al? Die teentjes die wat krampen, je voetzool die brandt. Ga eens een level verder, en ga eens op je tippen op kasseien lopen.

Gaan we nog janken over esthetisch genot, ja? HE?

Nee Guido, je hebt gelijk. Ook over die mannen trouwens, mijn lief is ook zo’n man als jij die liever wat moois aan z’n tenen heeft. Iets van kwaliteit en zonder gekleurde zolen. Iets wat er door niet fancy te zijn er net fancy uitziet. Snapt ge? Maar op een dag als vandaag, zonder meetings, recepties of andere feestelijkheden, haal ik mijn vans uit de kast. Ik vind die zelfs schattig op een kostuumvest.

Maar ik beloof je, als er een kans bestaat dat ik je tegenkom, doe ik hakken aan. De hoogste die ik heb, en weet je wat we dan gaan doen Guido? We gaan de hele tijd samen paraderen. Allebei op ons tipjes.

Dat lijkt me wel een leuk idee.

5 reacties op “een ode aan lelijke schoenen en @guidooohh.

  1. “Ik heb je nog nooit in ‘t echt gezien” -> Ik herinner me toch één of ander HP-loft event (dat over whatever van gadget ging, waar niemand nu nog iets van weet) in het Antwerpse waar ik zowel jou als Guido zag rondlopen… 😉

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s