klout

Ik probeerde onlangs aan mijn lief uit te leggen wat een Kloutscore eigenlijk is. Waarvoor het zou kunnen gebruikt worden, waarvoor het nu al wordt gebruikt maar vooral waarom Klout eigenlijk door velen geschuwd wordt. Soms zelfs gehaat. Hij keek me wat aan als een idioot tot er de volgende zin uitkwam;

“Dus eigenlijk is dien Klout die lelijke dikke die iedereen uitlacht op de speelkoer maar ligt te vingeren in de toiletten? Nie?”

Heerlijk ventje he?

Soit. Geef het maar allemaal toe. KLOUT DAS KEI BELACHELIJK! Dat heb je zeker al allemaal eens verkondigd op Twitter of Facebook. Maar hoe gelukkig ben je (at least voor 10 seconden) als Foursquare u zegt dat ge de grootste influencer zijt van de keet? He? Of hoe wijs vind je het als je in een winkel in The States korting krijgt omdat je 60+ bent? Of een gratis koffie daar? Of een extra stukje cake daar? ’t Zal zo gaan zijn ze mannekes.

Is dat de juiste manier om Klout te gebruiken? Tuurlijk niet. Maar kelen dat iets belachelijk is zonder enige duiding, dat vind ik pas belachelijk. Opbouwende kritiek daar hebben zo weinig mensen kaas van gegeten jong. (subtiele verwijzing naar de kritiek op de #bbqr) Ma kom. Bij deze is mijn Kloutscore ook weer omhoog gegaan.

Bedankt he!

e.

11 reacties op “Dus eigenlijk is dien #Klout die lelijke dikke die…

 1. Klout is belachelijk. Waarom? Omdat Klout zogezegd een referentie moet zijn hoe ‘influencial’ iemand is; hoeveel invloed deze persoon zou hebben… En dan zie ik dat mijn score omlaag gaat op Klout omdat ik een dag op een project gewerkt heb en geen tijd had om te Twitteren. Dat terwijl iemand die zit te Twitteren over haar rotte bloemkool in haar frigo (geen vergelijking of eufimisme. Dat was echt haar verhaal die dag) op een gemiddelde score van 75 zit en stijgt. Als ge het mij vraagt: Klout is eerder een tool waarmee je kunt zien wie er veel tijd spendeert op Twitter/Facebook/Instagram/Foursquare/etc. Maar over inhoud (en ‘invloed’) zegt dat in mijn ogen niet veel. Althans niet op dit moment.

  1. Ronny, je hebt gelijk in je punt… Als je het van dichtbij bekijkt. Je moet wat uitzoomen. The bigger picture. Dan klopt het wel ergens. Mensen die invloedrijker zijn dan andere in bepaalde niches. Je moet natuurlijk de niches gaan vergelijken en niet enkel de scores. Dat vrouwmens zal invloedrijker zijn dan jou, ik haar niche en omgekeerd. En dat is net het probleem met Klout en al die commentaar. Met die Kloutparty ook en met die BBQR ook. Uitzoomen, het geheel bekijken. My two cents.

   1. Welja, zal ik het even zo zeggen: Die persoon post over het algemeen niet veel meer dan foto’s van haar bloemen in de tuin, dat een kwal haar gebeten heeft op het strand, etc. Het is heel erg ‘het leven van een Vlaming’. Niet veel meer. En ik wil daar absoluut niet ‘neerkijkend’ over klinken (persoonlijk is dat namelijk hoe ik het meest van Twitter hou). En wat jij zegt is absoluut de waarheid. Echter is dit niet wat Klout weerspiegeld. Ik ben zeker dat die persoon bij velen erg in de smaak valt met wat ze post en deelt. Echter staat er nergens op Klout aangeduid dat ze in ‘lifestyle’ thuis hoort en ik in ‘new media’ waardoor niche snel vergeten wordt en de vergelijking puur op score snel gemaakt wordt. Dat is de eerste (en misschien wel meer verstaanbare) flaw in Klout. De andere (die mij veel zwaarder valt) is dat kwantiteit regelmatig kwaliteit overheerst in de scores van Klout.
    Mensen die veel twitteren (en dus in absolute cijfers meer respons halen dan ik) krijgen automatisch een hogere score. Terwijl als we het allemaal naar dezelfde lijn trekken ik precies meer feedback krijg per post/tweet/foto/etc. Vandaar mijn mening over ‘niet zozeer invloed, eerder wie het meeste tijd doorbrengt op het netwerk’. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik bijna nooit kijk naar Klout (puur uit curieusiteit) en er ook niet echt mee bezig ben (vanwege hoe ik mij voel tov het Klout-concept). En ik heb ook nog geen echte ‘Klout-deals’ gezien hier in Belgie/Vlaanderen dus ik voel mij ook niet genoodzaakt om er iets mee te gaan doen.

 2. Bon … meestal ben ik nogal nen stillen en reageer ik niet zo veel op al die zaken, maar deze keer misschien ook eens mijn 2 cents omhoog gooien.

  Een kloutscore is volgens mij gebaseerd op statistieken en cijfers, en we weten allemaal dat je met statistieken om het even wat kan bewijzen afhankelijk van de invalshoek en welke dataset je al dan niet opneemt in het resultaat.

  Maak ik mij druk om mijn Klout score ? Ba nee gij …

  Waar ik mij dan soms wel aan erger is wanneer er zo van die lijstjes uitkomen met ‘de meest invloedrijkste belgische internetters’ en ik dna zie dat nummer 3 in zijn twitter bio iets heeft staan in de trend van ‘Toulouse, France’.

  Of dat ik mijn eigen dan niet terugvind in een lijstje waarvan ik hoopte dat ik er wel zou tussen staan. Dan vraag ik mij vaak af hoe dat komt.

  Vind ik die klout score dan belachelijk ? Nee, het zal ergens wel een meting van iets zijn, maar of het nu echt aanduidt dat iemand invloedrijk is op het wereld wijde web dat durf ik nu ook weer niet gaan beweren.

 3. Oeioei, ik heb geen idee over wat dit allemaal gaat. Ik heb nog nooit van klout gehoord. Maar ik zit ook niet op twitter en ik heb nog een hele simpele gsm. Ik zit een beetje (veel) achter met al die moderne technische dingen. Maar ik ben daar blij om. Ik heb het allemaal niet nodig. Facebook, gmail en mijn blog is genoeg. 🙂

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s