Als er één iets is waarvan dit jaar mijn haar is recht komen te staan, dan is het wel de sluiting van KAAI.16.

Schermafbeelding 2013-10-02 om 18.43.20

Wat is dat KAAI.16? Noem het gerust een creatieve hotspot. Een plaats voor jonge en niet meer zo jonge, creatieve ondernemers. Waar ze zuurstof krijgen. Creatieve zuurstof. Waar ze groeien, begeleid worden, omringd worden door andere professionals in de creatieve sector.

Een knap (privé) initiatief door helden als Nick Decrock en vele andere.

“Als we aantonen dat dit concept werkt, dat dit jonge, creatieve ondernemers naar de regio zou lokken en doen groeien, dan zullen overheden en participatiemaatschappijen hier wel brood in zien. Ook omdat dit een privé-initiatief is dat ook een maatschappelijke hefboomfunctie heeft, nl. het faciliteren van starters en creatieve ondernemers”

Na 5 fantastische jaren moet KAAI.16 jammer genoeg de deuren sluiten. Na vele gesprekken en voorstellen blijkt dat onze overheid geen toekomst ziet in een vernieuwend totaalproject dat de taak van de overheid kan verlichten en uitvoeren. Ze doen het liever zelf. Het warm water opnieuw uitvinden. Zonder de ondernemer als partner, die alle initiatief en risico neemt, te respecteren en te omarmen.

Stelletje prutsers.

Om een prachtige tijd af te sluiten met een prachtige tijd, organiseren ze een groot afscheidsfeest. Gratis. ’t Is te zeggen… Het wordt volledig crowdfunded, gecrowdfund, crowdfund. Whatever.

Je kan hier gratis inschrijven, of inschrijven met een bijdrage. Ik heb alvast het mijne gedaan, want godmiljeer we gaan daar wat pinten drinken.

Ik zie u dan.

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s