Ik lees met veel genot de avonturen van Fiona in London op de blog van Creativeskills. Ik ben trots op Fiona, écht. Ik ben blij dat ze -eindelijk- haar ding heeft gevonden. En CycleLove zal slagen, dat ben ik zeker. Omdat er passie in zit. Dat zie je, dat voel je. Maar opgepast.

Het verhaal is gelijkaardig als de startup van issuus. Ik vond m’n draai niet. Ik was 24 jaar en de zin om te gaan werken was volledig zoek. Nachten heb ik liggen piekeren. Spring ik? Doe ik het? Durf ik? Zonder opvangnet?

Een groot voordeel is dat ik naiëf ben. En dagdroom. Altijd. Gevaarlijke combinatie.

Foert, klonk het.

Part-time in de horeca werken, de andere uren gebruiken voor je eigen ding te doen. Minimum inkomen, stress, niet slapen, niet eten. Om 4am pas op het feest toekomen om dan te beseffen dat het je énige vrije tijd is die week, 2 uurtjes feest. Een dochter, die ook nog aandacht nodig heeft. En eten, en drinken, en kleren. Geen bioritme en mentale muren. Hard, dat is het.

Maar na een jaar afzien, was het van dat. De eerste grote klant mét jaarcontract. Dat jaarcontract bracht dubbel zoveel op als die 30 uren horeca per week. Fantastisch jaar. Ik was verlost van hard fysiek werk, kon de nachtshift inkorten met enkele uren. Ik was uitgeslapen, had vrije tijd. Mijn dochter fleurde op door alle aandacht. Ik had voor zekerheid gezorgd, en dat voor een jaar lang.

Het is pas dan dat je beseft dat je daarvoor belachelijk slecht bezig was. Je hebt geen tijd om na te denken. Je hebt geen energie om na te denken. Je doet maar wat. Letterlijk verstand op nul.

Ik hoop van harte dat ook Fiona snel die zekerheid vindt. Ze heeft dat nodig. Nodig om te kunnen nadenken. Nodig om ervoor te zorgen dat haar CycleLove van de grond komt.

Bestellen we allemaal een t-shirt? Als schouderklopje?

2 reacties op “Schouderklopje voor @FionaMandos?

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s