3 januari 2014, de inleidingsdag.

Midden December kreeg ik een mailtje van Bart De Waele. “Kom je vanaf 1 januari hier op NCube kantoor zitten? Dan maak ik al een plekje voor jou vrij :)”.

Nog steeds onder de indruk van de paarse bloemen bij m’n stuk in het trendrapport, stap ik NCube binnen. Een badge voor de deur, een USB vormig ding voor de snoepjes automaat, een alarmcode én een bureau. Knal.

En daar zit ge dan. Een bedrijf starten. Right. Euh. Efkes wat mensen bellen. Thomas Joos, Andrew Vassallo, Jason Poirier… Meetings inplannen met mensen die je kunnen verder helpen. Dat was zowat de eerste stap. Een naam, een logo, een website, dat businessplan finetunen, dat financieel plan eens deftig opstellen, een bedrijfsvoorstelling maken. Dat zijn de to do’s van de komende 2 weken. Aan mijn wijs bureau. Eddem?

Leuke sfeer daar, bij NCube. Veel jonge, ambitieuze mensen. Veel bekende gezichten. Vragende gezichten ook. Issuus? Wat doet die hier? Een inspirerende omgeving. Mensen hokken samen voor een korte meeting in de loveseats, een korte break aan de pool tafel, een privé gesprek in de cubes, een drankje aan de bar.

De grootste uitdaging vandaag is een naam. Issuus werd er geopperd, maar dat vinden de mede founders niet zo’n gigantisch goed plan. Iets nieuws dus. Iets fris. Iets tofs. Suggesties zijn altijd welkom. Misschien moeten we wel een poll doen? Crowdsource gewijs een naam vinden. Het lijkt me eigenlijk wel iets, niet?

7 reacties op “De Start-up, dag 0.

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s