14 januari, welles, nietes. Welles, nietes. Welles! Nietes!

Ik heb altijd al gezegd dat je van discussies slimmer wordt. Bij de start-up kan je dat wel héél letterlijk nemen. Alles blijkt één grote zoektocht, waarbij je bij elke stap vooruit er eerst 3 achteruit neemt. Lange gesprekken, veel vragen, nog meer discussies. Alles ging eraan. Emoties, stembanden, slaap tot zelfs Google Search voor het betere opzoekwerk.

Digital? Ja. Alleen digital? Nee. 360° communicatie? Nee. 360° campagnes? Ja. Social strategy? Ja. Community Management? Nee. Print? Ja. Veel print? Nee. PR? Nee. Events? Nee. Concepten? Ja. Alle concepten? Ja. Alleen maar concepten? Nee. Freelancers? Nee. Nee? Jawel ja, in het begin. Dus ja.

Vermoeiend? Ja.
Discussies? Ja.

Maar denken dat die zoektocht naar het wat, hoe en waarom snel zal stoppen blijkt wishful thinking. Elke ondernemer die deze maand een uurtje voor me vrij heeft gemaakt, doet dezelfde oefening. Elk jaar opnieuw. Elk fucking jaar opnieuw. Innoveren en jezelf in vraag blijven stellen, het is de enige weg vooruit! Klinkt het.

Schrik? Ja.
Motiverend? Ja.

Na de zoektocht over het hoe, wat en waarom volgt de financiële oefening met opnieuw een hele hoop vragen. Om een zicht te krijgen op inkomsten hebben we een lijst gemaakt van mogelijke projecten. Vervolgens elk project op die lijst gebudgeteerd en zo vonden we een lijn in onze projecten en werden meteen eerdere vragen als hoe en wat beter beantwoord. De échte financiële oefening is voor morgen. Dan gaan we nen excel invullen, zoals ge nog nooit nen excel gezien hebt.

Spannend? Ja.
Excel fan? Nee.

3 reacties op “De Start-up, dag 9.

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s