26 mei 21h35.

Ik dacht zo, aangezien mijn mannelijke wederhelft met een bende losgeslagen monsters toch naar een scherm aan het kelen is (lees: ’t is voetbal), ik zal wat werken. Op mijn gemak in mijn bed, met een thee en een kaarsje.

Mijn agenda stond met moeite open of ik kreeg de gevreesde feedback mail op mijn weekendwerk van een klant. Een belangrijke klant. Een klant wiens logo niet alleen mooi op onze nieuwe site zal blinken (jajajaja, hij is daar bijna) maar ook een klant waar potentieel naar de toekomst inzit.

Terwijl ik 4000 minder mooie woorden naar mijn scherm afvuur, komt de wederhelft ‘keer checken of alles ok is’.

Bottom line, ik moet écht dringend met feedback leren omgaan. En feedback op zich niet altijd als kritiek zien. Teksten kunnen àltijd aangepast worden. Designs kunnen àltijd dat tikkeltje fijner. Flows kunnen altijd gekeerd worden. Ik denk dat dat wat het nadeel van onze ‘business’ is. Het is nooit goed of fout. Het is geen wiskunde. Het is context, content, smaak en perceptie.

Terwijl mijn lief me deze geruststellende woorden hoort uitkramen besef ik waarom ik feedback als kritiek opneem. Waarom ik telkens opnieuw me persoonlijk aangevallen voel. (dat is de mooie verwoording voor waarom ik me telkens een loser voel)

Ik geef om die projecten. Mijn ziel zit erin. En niet enkel die van mij, maar ook die van 2 belangrijke mannen in mijn leven. En ondertussen die van onze stagiair Frits ook.

Gelukkig heb ik fantastische Heaven Can Wait coaches die me kunnen helpen. Sven voor alles wat business (en eigenlijk ook persoonlijk) is. Jason voor alles wat creatief is. Bert en Bart voor alles wat met marketing te maken heeft. Dries voor alles wat sales is.

Straks meeting met Sven. Hij zal weer dolgelukkig zijn mij te zien, dat ben ik zeker.

 

 

4 reacties op “De start-up, dag 142.

 1. om maar te zeggen… elke tekst, altijd opnieuw, als ik hem opstuur, vooraleer ik hem opstuur, durf opsturen, naar eender welke klant. Altijd opnieuw is het sterven en pas als hij ergens staat te blinken merk je op wat je er nog beter aan had kunnen maken… live with it.

 2. Hoi Elke,

  Mooi geschreven.

  Knap dat je dit ziet. Knap dat je dit deelt, knap dat je daar aan wil werken

  3 dingen waar de meeste mensen niet aan toe komen.

  respect

  y

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s