“Een startup bouwt aan een product met als doel het leven van de mensen of de efficiëntie in bedrijven te verbeteren. Dit vereist initieel meestal grotere investeringen in vergelijking met het aanbieden van diensten , maar men mikt dan ook op een hogere mogelijke return via tractie of revenues in de toekomst.”

“Zo waren we ook ontgoocheld in het “startup”-avontuur van Elke De Vilder. Wekenlang publiceerde zij blogposts met de hashtag #destartup. Hoewel die altijd interessant en sterk geschreven zijn, na enkele weken afkomen met een creative agency ontgoochelt zij die op zoek zijn naar echte startup-verhalen. Voor een groot deel komen bepaalde uitdagingen overeen met die van een startup, maar de ambitie, strategie en groei van zo’n bedrijf verschilt sterk van een startup.”

Wat een bullshit Bloovi. Mijn product is doelgerichte reclame maken, het leven van Brand Managers makkelijker te maken en dat op onze eigen unieke manier. En euh, grotere investeringen? Kom gerust eens onze balans bekijken.

Weet je Bloovi, als jullie niche willen gaan, dan gebruik je toch gewoon de term tech start-up?

Ik heb artikels en boeken versleten in voorbereiding van Freddie (en nog steeds) over start-ups in elke niche hoek je het ook wil gaan zoeken. En surprise surprise, of je nu een product verkoopt dat je kan ‘vastnemen en gebruiken’ (blijkbaar moeten we in deze termen gaan praten willen jullie het verstaan) of je verkoopt een product/dienst dat minder tastbaar is, de weg naar succes is identiek hetzelfde.

Alé Bloovi, ik wil niet de trunte uithangen. We komen goed overeen, maar ik volg jullie absoluut niet in deze. Het is het iPhone/smartphone verhaal. Bij het begrip smartphone denk je misschien ook vaak meteen aan een iPhone, maar het is niet volledig. Bedoel je een iPhone, zeg dan iPhone. Bedoel je een tech start-up, zeg dan tech start-up.

My two cents.

Voor wie het hele verhaal wil lezen, de boterham staat hier.

Een reactie op “Wat een bullshit @bloovi. “Ontgoocheld in Elke De Vilder”

  1. Elke, Bloovi is niet degene die de mening heeft. Het is de (externe) schrijver zijn persoonlijke mening. Die schrijver plaatst het op Bloovi. Bloovi is dus louter het communicatieplatform. Wij laten dit artikel toe omdat de essentie waarover hij schrijft zeer relevant is. Trouwens, de essentie van het artikel gaat niet over Elke..niet aantrekken dus 🙂

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s