Ik weet dat er al veel over gezegd geweest is. Ik weet ook dat iedereen het ermee eens is. Ik weet ook dat dit hoogst waarschijnlijk compleet overbodig is. Maar toch.

Het verhaal van Annelies kent iedereen. Wie het niet kent, neem gerust een kijkje op haar blog. Maak er meteen maar een uurtje voor vrij ook.

Nu soit, ik heb nogal veel dokters in mijn omgeving. In spé dan wel. De toekomst van onze generatie aan dokters dan nog wel. Jonge, intelligente, gedreven mensen die duust jaar studeren om uiteindelijk mensen open te snijden, baby’s ter wereld te brengen, of gewoon u helpen als ge een valling hebt. Zo’n mensen. Mensen die u genezen.

Toen ik die mensen enkele maanden geleden het verhaal van Annelies voorlegde, keken ze me aan met een blik die zelfs ik irritant vond. Ze lachten me uit. “Het zit hoogst waarschijnlijk toch héél hard in haar hoofd”, zeiden ze. Terwijl ze me aankeken alsof ik het verhaal niet wat had uitvergroot.

Wel liefste vrienden van me, Annelies heeft al 20 jaar de ziekte van Lyme.
Dat heeft ze op eigen initiatief (en lees vooral, op eigen financiële middelen) vorige week ontdekt.

Straf he?

Ik wil geen steen werpen naar mijn vrienden, zeker niet. Ik wil een gigantische steen werpen naar de mensen die mijn vrienden met die ingesteldheid en mentaliteit laten afstuderen.

Dat een dokter die 25 jaar in dienst is, niet dat stapje verder gaat voor zijn patiënten dat is erg. Maar ergens in een heel klein, donker hoekje begrijpelijk. Duust dokters die hem voorkwamen, zeiden immers “’t is fybro, niks aan te doen”. Maar dat jonge, gedreven, intelligente dokters in spé met deze mentaliteit afstuderen bewijst eigenlijk het hele belachelijke medische wereldje hier.

Strafste van al is dat die personen uitspraken doen als “Achja, eigenlijk weten we nog niet wat dat is, dus smijten we het maar in de fybro bak”.

Dus, wacht efkes. Dokters weten niet wat het is, draaien het dan maar naar “het zit in uw hoofd meiske”, want stel u voor dat de intelligente dokters eens moeten zeggen dat ze het niet weten, om dan uiteindelijk nougabollen terug te betalen voor extra onderzoeken die toch uiteindelijk de medische wereld alleen maar helpen?

Het zal waarschijnlijk zodanig intelligente logica zijn, dat ik het niet versta.

Of kan iemand het me uitleggen?

 

Ah, naast het gezaag en deze negatieve boodschap. Zou ik ook even Annelies en Bas een lang, en vooral gelukkig leven willen wensen. Het is het meest fantastische, liefdevolle koppel dat ik ken, en ze verdienen meer dan wie dan ook het schoonste geluk van de wereld. En veel baby’s. Dat ook.

 

Zegt maar keer uw gedacht!

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s